fredag 20. november 2009

Stans henrettelsene i Iran!


Nedenfor følger en uttalelse vedtatt av fylkesstyret i Vestfold SV, på forslag fra Shahriar Boluri som er svært engasjert i kampen for menneskeretter i Iran. Han kjenner bl.a. Ehsan Fatahian som ble henrettet 11. november. Uttalelsen er sendt videre til andre partier og organisasjoner i Vestfold. Vestfold Transportarbeiderforening har bl.a. sluttet seg til.

Shahriar sitter i kommunestyret i Sande. Ordfører Karl Einar Haslestad i Sande skriver til Shahriar i en epost: Det er meget sjelden vi tar opp spørsmål av utenrikspolitisk art i vårt kommunestyre. Men jeg synes vi bør gjøre et unntak denne gangen av flere grunner. Dette er selvfølgelig en viktig sak for oss alle , men så kommer den ekstra nær oss når vi har et kommunestyremedlem som på en måte er en del av dem som regimet vil straffe. Jeg vil derfor ta det opp som en resolusjonsforslag ved kommunestyrets møtestart. Det får jo også våre egne ”budsjettproblemer” til å virke mikroskopiske.

Det synes jeg var en flott holdning fra ordføreren!

Stans henrettelser i Iran !

Den 11 november 2009 ble Ehsan Fatahian henrettet mot i Iran. Habib Latifi og Sherko Moarafi er neste å bli henrettet. De tilhører en gruppe med tolv kurdiske forfattere, lærere og menneskerettsaktivister som blir fengslet holdt i Iran i påvente av at deres dødsdommer skal iverksettes.

Det islamske totalitære regimet har gjennom sine tretti år ved makten vært ansvarlig for terror og grusom undertrykking av befolkningen. Regimet er ansvarlig for urettferdighet, tortur, mishandling og drap. Tusenvis av mennesker har blitt skutt og mange har blitt drept under tortur i fengslene. I den vestlige delen av Iran, hvor kurderne bor, har de militære styrkene kontinuerlig overvåket samfunnet. Folket har nå fått nok av dette grusomme regime.

Ifølge offisielle tall er 288 personer henrettet hittil i 2009. De siste 17 årene har 141 barn under 18 år blitt henrettet. Dette er den offisielle tallet, men faktisk dødstallene er mye høyere. Dette er en forbrytelse ikke bare mot menneskeheten, men også mot FN-erklæringen om barns rettigheter som Iran har undertegnet.

Hvor lenge vil dette avskyelige undertrykkelse fortsette uten
omverden reagerer? Omverdenen er fokusert mye på atomspørsmålet i Iran, som dessverre har ført til en diskusjon om menneskerettigheter har blitt oversett. Det er på tide å åpne øynene og erkjenne alt den urettferdigheten som skjer i Iran.

Vestfold SV oppfordrer utenriksminister Jonas Gahr Støre til å legge press på iranske myndigheter for umiddelbart å få stanset henrettelsene. Vestfold SV oppfordrer alle politiske partier, lag og organisasjoner til å fordømme disse overgrepene.

--

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar