tirsdag 27. oktober 2009

Prix Europa i BerlinSist uke gikk Prix Europa av stabelen i Berlin. Det er en stor konferanse for radio og fjernsynsfolk fra hele Europa. Arrangør er den Europeiske Fjernsynsunionen (EBU) i samarbeid med nasjkonale kringskastingsselskaper (også NRK) og Jaglands Europaråd i tillegg til Europaparlamentet og EU-kommisjonen. En hel uke sitter 1000 mediefolk å hører og ser og ikke minst diskuterer radio og tv-filmer.

Fra Norge deltok endel folk fra NRK i tillegg til AV-seksjonen her ved Læringssenteret i Oslo. Sjøl kom jeg ned til Berlin på torsdags kveld. Fredag så jeg filmer før vi hadde internt seminar for AV. Fredag kveld var det mottagelse i de nordiske landenes ambassader - som i år feirer 10-årsdag. Et flott bygg.

Lørdag var det prisutdeling. Line Alsaker var nominert i klassen for beste radiodokumentar med programmet Å være norsk - i detalj ( To Be Norwegian - In Detail). Blant mange hundre programmer var hun plukket ut. Dessverre vant hun ikke, men det er en stor ære å være blant de 5 beste!

NRK hadde sjøl innstifta en pris for beste radiohørespillepisode. Premien her gikk faktisk også til NRK for Trollspeilet 1:5 (Twisted Mirror), forfatter:Tom Egeland, director: Else Barratt-Due.

Her finner du mer informasjon om Prix Europa

Bilder: Line Alsaker og Merethe fra NRK med blomster fra Læringssenteret.
Bilde nr 2: klar til prisutdeling

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar