mandag 29. juni 2009

Få med deg Hamlet i Thaulowhullet


Torsdag var jeg på premiere på Hamlet i Thaulowhullet. Det er blitt en forestilling som er både morsom og tragisk.

Tønsbergs Blads anmelder ga forestillingen måtelig kritikk i lørdagsavisa. Særlig mente Fredrik Rütter at Thorbjørn Eriksens tolking av Hamlet trakk ned. I Klassekampen samme skriver Ida Lou larsen er begeistret omtale. Hun skriver blant annet at Eriksens ”vitale, nyanserte og intenst nærværende Hamlet er forestillingens bærende element”. Det er jeg enig i, sjøl om også de andre skuespillerne fortjener ros, ikke minst Marte Egnebrigtsen som den moderne Ofelia!
Så forskjellig kan man altså se det. For oss mer vanlige publikummere er det uansett en anbefalsesverdig opplevelse å få med seg forestillingen.

Her er det humor, spilleglede kombinert med tragisk alvor. Forestillingen er regissert av Anders T. Andersen som også satte opp suksessforestillingen ”Verdiløse menn” – vi merker noe av kloa fra den forestillingen også i denne Hamlet-oppsetningen.

Thaulowhullet er også et flott sted til uteteater med naturen og fjellknausene som fine kulisser.

I fjor ble det ingen Shakespeare-forestilling. Forhåpentligvis blir det nå en årlig foreteelse framover. Shakespeare i Thaulowhullet er et sommerlig høydepunkt som absolutt anbefales!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar